Hoe gebruik je een ondersteunende kruidenthee als kuur?

Wanneer je immuunsysteem laag is of je merkt dat je lever wel een goede reiniging kan gebruiken is het verstandig om een ondersteunende kruidenthee kuur te gaan gebruiken. Kruiden ondersteunen onze lichaam en ziel en kunnen ook heel goed ondersteunend werken op onze organen.

Om een ondersteunende kruidenkuur te gaan toepassen in je dagelijks leven zijn er een aantal puntjes die belangrijk zijn om mee te nemen, zodat je het beste resultaat kunt boeken!


Hoe pas ik een ondersteunende kruidenthee toe in mijn dagelijkse leven?

Het is belangrijk om je er van bewust te zijn dat jouw lichaam niet alles zelf kan oplossen en kan blijven bijvullen en onderhouden. Een ondersteunende kruidenthee kan jouw lichaam ondersteunen, schoonmaken en laten bijtanken. 
Om een ondersteunende kruidenthee kuur te beginnen is het belangrijk om te weten welke organen jij wilt ondersteunen en/of wilt reinigen. Wanneer je een keuze hebt gemaakt is het belangrijk om de kuur toe te passen in je dagelijks leven. Begin de kuur op een dag waarop je even de tijd hebt voor jezelf, zodat je rustig kan wennen aan het dagelijkse ritme voor de komende dagen.

Je kunt een ondersteunende kruidenthee kuur voor 14 of 21 dagen toepassen. Hoe langer, hoe dieper het zijn werkt doet. Is het je eerste keer? Dan is het prettig om te beginnen met een kuur van 14 dagen zodat je een beetje kunt wennen. 

Hoe gebruik je een ondersteunende kruidenthee?

Het is eigenlijk heel eenvoudig! Je gebruikt dagelijks 1 eetlepel kruidenmix van de ondersteunende kruidenthee naar keuze. Deze eetlepel kruiden doe je in een theepot en hier giet je minimaal 1  liter kokend water overheen. Laat de kruidenthee nu minimaal 5 minuten trekken zodat alle krachtige stoffen uit de kruiden kunnen trekken en in het water kunnen plaatsnemen. Hoe langer je de kruiden laat trekken hoe krachtiger en sterker de thee wordt!
De kruidenthee kun je bewaren in een thermoskan zodat je gedurende de hele dag kopjes kruidenthee kunt drinken.
Het is verstandig om 's morgens je eerste glas thee te drinken en 's avonds te eindigen met je laatste kop, zodat je het goed verspreid over de dag.
Het is verstandig om de hoeveelheid kruidenthee die je drinkt op een dag rustig op te bouwen. Op dag 1 kun je het beste 3 koppen thee drinken en naarmate je verder naar het einde van de kuur komt kun je en een glaasje bij doen.


Luister goed naar je lichaam! Ze weet het beste wat jij nodig hebt en geeft dit ook aan.

Hoe kan ik het beste resultaat boeken met een ondersteunende kruidenthee?

Naast dagelijks de kruidenkuur te drinken zolang de kuur duurt is het belangrijk dat je gezonde voedsel tot je neemt en dat je genoeg water blijft drinken. Ons lichaam is gek op water! We bestaan voor maar liefst 70% uit water, dat is een hele hoop! Water voert afvalstoffen af (en die komen er echt uit met een ondersteunende kruiden kuur) en zorgen voor een balans in ons lichaam. Zonder water kunnen we niet leven! 
Tijdens de ondersteunende kruidenmix kuur is het belangrijk om genoeg voedsel en water tot ons te nemen. Daarnaast is het belangrijk dat je in beweging bent en dat je je dagelijkse routine blijft uitvoeren.

Tijdens de kruidenkuur is het belangrijk om naar je lichaam te blijven luisteren. Je zult waarschijnlijk veel gaan ervaren. En dat is heel normaal! Er is namelijk een proces in werking gezet in je lichaam en daardoor kun je ervaren dat je jezelf mogelijk iets minder fit zult voelen, afwezig kunt zijn, extreem goed kunt slapen of juist minder makkelijk kunt doorslapen. Wanneer je ervaart dat er iets in je lichaam aan het veranderen is en je hier vragen over hebt dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij staan voor je klaar!


Reacties

Populaire posts van deze blog

De Brandnetel - Spiritueel en emotioneel

De Meidoorn - spiritueel en emotioneel

Hoe maak je een perfect kopje kruidenthee?