De Brandnetel - Spiritueel en emotioneel

De Brandnetel is de plant die iedereen eigenlijk wel kent. Meestal omdat je er per ongelijk wel eens aan hebt gezeten en er dan de komende minuten aardig wat last van kunt hebben. Ze prikkelt je namelijk! Niet alleen uitwendig, inwendig, emotioneel en spiritueel kan ze je ook aardig ondersteunen.

'Ik maak je bewust van de energie die jij diep in je draagt en geef je een zetje om die energie op te pakken en er gebruik van te gaan maken'

De Brandnetel is al een eeuwenoud geneeskrachtig kruid. Vroeger gebruikte de Grieken het kruid als spinazie en namen ze het mee op hun veroveringstochten. Om zichzelf warm te kunnen houden in de koude tijden sloeg men met brandnetel op de blote huid. De Kelten vonden de Brandnetel een beschermend kruid, die slechte gedachten tegen zou houden. 

De Brandnetel heeft den naam gekregen, van het branden want als men die aanraekt, ontsteek sij onze handen. - Macer Florides

Een tijd geleden kreeg ik een inzicht van de Brandnetel. Zo vertelde hij mij: "Je hoeft jezelf minder beschermen voor de energie├źn om je heen omdat ze er zijn om je te ondersteunen en niet om je klein te houden." Dit inzicht was voor mij nodig en gaf mij ondersteuning toen in in contact kwam met de Brandnetel. Wanneer jij contact maakt met de brandnetel is de kans heel groot dat ze jou hele andere inzichten zal geven.

De Brandnetel staat voor: Daadkracht, energie, bescherming, vruchtbaarheid, huwelijk, kracht, heling en lust.

De Brandnetel mens is snel geprikkeld en/of geïrriteerd en vind het moeilijk om oude dingen los te laten. Hij kan zich vastzetten aan regels en maakt eenvoudig verzuurde en bijtende opmerkingen naar de mensen in zijn omgeving. De Brandnetel mens kan ook juist heel erg uitgeput zijn waardoor hij alles maar laat gebeuren en snel over zich heen laat lopen.

De Brandnetel is een mannelijk kruid en geeft extra kracht aan daadkracht en energie.

Om de kracht van de Brandnetel te integreren kun je een buideltje met Brandnetel bladeren maken en deze een aantal dagen bij je dragen. 

Je kunt de energie van de Brandnetel zelf ervaren door contact te maken met de plant zelf of door een kruidenthee van de Brandnetel te drinken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Meidoorn - spiritueel en emotioneel

Hoe maak je een perfect kopje kruidenthee?