Hoe maak je een perfect kopje kruidenthee?

Hoe zet je nou eigenlijk een kop kruidenthee? Ik krijg die vraag zo af en toe te horen van klanten. En daar ben ik heel blij om. Want wist je dat je een kop thee kunt verpesten als je het niet goed klaarmaakt? Daarom leg ik je uit hoe je het beste een kop thee kunt zetten.

Wat heb je nodig om een kopje kruiden thee te maken?

Om een goede kruidenthee te kunnen maken heb je wel een aantal producten nodig. Niks geks hoor, gewoon een aantal standaard dingen die je vast al in huis hebt. Je hebt nodig: een waterkoker, een theepot, theezakjes, kruiden en een mok naar keuze.

Hoe haal je het beste uit je kruidenthee?

Heel eenvoudig! Vul de waterkoker met koud water en laat deze koken. Wanneer de waterkoker klaar is met koken laat je het water 3 tot 5 minuten rusten. Dit rusten doe je om de kook van het water te krijgen. Kruiden vinden het namelijk niet fijn om heet water over zich heen te krijgen. Jij toch ook niet?
Nu je water gekookt is en het een heel klein beetje is afgekoeld is het tijd om je kruiden klaar te maken. Doe een afgestreken eetlepel van de kruidenmix in een theezakje en leg/hang deze in de theepot. Giet het gekookte water rustig in de theepot en laat de kruiden gemiddeld 2-10 minuten trekken. Hoe langer jij de kruiden laat trekken, hoe meer geneeskrachtige stoffen er in het water zullen trekken.

Hoe lang laat ik mijn kruidenthee trekken?

Dat is een belangrijk punt. De meeste theeën hebben genoeg aan 2-5 minuten trektijd. Maar er zijn ook kruidenmengsels welke langer moeten trekken om de smaak en de geneeskracht optimaal te benutten. Kruidenmengsels waar zaden en wortels inzitten moeten iets langer trekken, namelijk 5-10 minuten. Weet je niet zeker of er wortels of zaden in zitten? Kijk dan bij de ingrediënten of laat de thee 10 minuten trekken. Dan speel je sowieso safe!

Hartstikke eenvoudig toch... Heb je toch nog een vraag over het maken van een perfect kopje kruiden thee? Stel jou vraag dan gerust via ons contactformulier.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Brandnetel - Spiritueel en emotioneel

De Meidoorn - spiritueel en emotioneel